Vreau sa stiu si eu....

Ajutor: produse retelistica

Salutari!

Paulino ma numesc si de acum incolo voi fi fratele mai mare care va incerca sa va ajute.

 

 Cum sertizam cablul de retea?

Atentie! nu trebuie sa dezrasuciti firele mai mult de 1.5 cm in momentul in care le bagati in conector.

Exista mai multe standarde de conectat:

1. peer to peer:

a)      1 - Alb/portocaliu, 2 - portocaliu, 3- alb/verde, 4 -albastru, 5-alb albastru, 6 - verde, 7 - alb/maro, 8 – maro

b)      1 - Alb/verde, 2 - verde, 3- alb/portocaliu, 4 -albastru, 5-alb albastru, 6 - portocaliu, 7 - alb/maro, 8 – maro

Cablul straight se foloseste pentru a conecta un PC la un hub sau switch, router, modem de cablu.

2. Cross over:

a) Cablul cross over se obtine inversand perechile 2 si 3, i.e. mufam la un capat, iar la celalalt capat folosim schema data la peer to peer.

Calblul cross se foloseste cand conectam doua calculatoare si in anumite situatii doua huburi, doua switch-uri... etc.

Atentie mare la sertizari. Am vazut cum a crescut ping-ul la 500ms datorita unei sertizari proaste intre 2 echipamente aflate la 50m unul de celalalt.

 

Putem sa alimentam switch-ul prin cablul de retea (poe)?

Da. Procedeul se numeste Power-over-Ethernet si reprezinta un avantaj pentru retele.

Se stie ca un cablu UTP este alcatuit din 4 perechi de fire de cupru, iar pentru transmisia de date la 100Mb sunt folosite numai 4 fire, celelalte 4 ramanand inactive. Pentru alimentarea dispozitivelor dvs. (switch, router ...) se vor utiliza tocmai acele 4 fire de cupru neutilizate pentru transmisia de date.

Atentie – nu trebuie sa folositi cablul de retea pentru tensiuni mai mari de 75v, in general cablul standard fiind produs in special pentru comunicatii.

Foarte usor de folosit in aceste conditii sunt echipamentele RPC in combinatie cu cablul utp, ftp,  Molex sau ftp cu sufa  WELL.

 

Ajutor: produse imprimanta

Cum reincarcam un cartus?

Atentie, aceste instructiuni sunt oferite pentru cei care realizeaza refillul acasa si din acest motiv ustensilele utilizate vor fi rudimentare nu profesionale (cutit, pioneza, surub, banda adeziva)

Refillul profesional se face cu ajutorul specialistilor din centrele specializate cum ar fi al nostru: Media Consum srl – Calea 13 septembrie 221-225 (in incinta Prosper Center, et. 1 langa stampile), sector 5.

Refilul se realizeaza pe raspunderea Dumneavoastra!, niciun producator nu recomanda refillul, niciun cartus nu este contruit expres in vederea reincarcarii.

Cerneala pentru reincarcarea cartuselor este special produsa in vederea acestui obiectiv.

In principiu orice cartus se poate reincarca.

Elementele de baza pe care trebuie sa le urmariti  cu atentie sunt: etichetele -  citim cu atentie modelul pentru a sti ce tip de cerneala sa folosi; gramajul pentru a sti ce cantitate de cerneala vom folosi; modul cum sunt dispuse culorile pentru a nu le incurca.

Vom folosi o seringa pentru fiecare culoare in parte.

Etichetele se vor decoji cu ajutorul unui cutter numai atunci cand este cazul, si e de preferinta ca apoi sa le punem la loc.

Se va evita obtinerea unor gauri noi pe cat de mult posibil, recomandam in principal sa folositi gaurile existente eventual doar sa le largiti pe cele existente.

Introduceti cerneala cu atentie pentru a putea evita situatiile in care mai multe culori se amesteca.

Va dorim succes! Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

 

Ajutor: produse retelistica

Pentru ca am vazut multe intrebari pe aceasta tema in ultimul timp, am zis sa fac un topic in care sa clarific un pic lucrurile.
Daca aveti 2 sau mai multe calculatoare si vreti internet la fiecare calculator, sunt mai multe solutii, iar eu recomand doua din ele: folosirea unui router sau folosire internet connection sharing din Windows.


1. Internet la 2 (sau mau multe) calculatoare folosind un router.
Pentru cei care au notebook-uri pe acasa cu placa de retea wireless integrata, le recomand cumpararea unui router care stie sa faca conexiuni wireless.
Se ia routerul si se conecteaza prin portul de WAN la sursa de internet (fie ca este modemul de la provider sau cablul UTP tras in casa). Calculatoarele la care doriti sa aveti net se conecteaza la router prin porturile de LAN. Dupa ce ati facut conexiunile e timpul sa configurati interfata WAN a routerului folosind setarile primite de la privider: adresa de IP, Netmask, Gateway, DNS sau dupa caz setarile pentru efectuarea conexiunii PPPOE. Pentru interfata de LAN atribuiti routerului adresa de IP: 192.168.0.1. Pentru cei care nu vor sa-si bata capul cu setarile de retea ale calculatoarelor, recomand activarea functiei DHCP din router.
Pentru configurarea routerului, apelati cu incredere la manualul de utilizare.


Configurarea calculatoarelor:
Daca ati activat functia DHCP din router si nu vreti sa va bateti capul cu introducerea de IP-uri, procedati astfel: click dreapta pe My Network Places -> Proprieties -> Click dreapta pe conexiunea de retea -> Proprieties -> in fereastra care se deschide cautati "Internet Protocol (TCP/IP), dati dublu click pe el dupa care bifati "Obtain an IP address automatically" si "Obtain DNS server address automatically". Confirmati cu "OK" peste tot. Daca SO-ul va cere restart, atunci dati un restart.

Daca nu ati activat functia DHCP din router, sau chiar daca e activata dar totusi doriti sa puneti IP-urile manual, procedati astfel: click dreapta pe My Network Places -> Proprieties -> Click dreapta pe conexiunea de retea -> Proprieties -> in fereastra care se deschide cautati "Internet Protocol (TCP/IP), dati dublu click pe el dupa care introduceti urmatoarele date: IP: 192.168.0.2, Netmask: 255.255.255.0, Gateway: 192.168.0.1, DNS: cele date de privider.
Pentru celalalte calculatoare veti schimba doar IP-ul: 192.168.0.3, ..., 192.168.0.254, celelalte date ramanand la fel.
Aveti grija sa puneti la toate calculatoarele din retea acelasi Workgroup.


2. Internet la 2 calculatoare folosind Internet Connection Sharing din Windows XP
In cazul acesta nu mai aveti nevoie de router, dezavantajul fiind ca al doilea calculator va avea internet atata timp cat este pornit primul calculator. Pentru a putea face o astfel de conexiune, unul din calculatoare trebuie sa aiba doua conexiuni si veti mai avea nevoie de un cablu de retea crossover.

2.1 Pentru cei care au internet prin cablu TV cu modem si cate o singura placa de retea pe fiecare calculator, pot lega primul calculator de modem prin intermediul cablului USB (folosind pentru instalare driverele de pe CD-ul livrat impreuna cu modemul). Dupa instalarea modemului pe USB va mai aparea in device maganer inca o placa de retea. In momentul in care instalati modemul pe USB, aveti grija sa stergeti setarile TCP/IP (ip, netmask, gateway, DNS) de la vechea conexiune facuta prin placa de retea (de preferat sa bifati "Obtain an IP address automatically" si "Obtain DNS server address automatically"). Dupa acest pas configurati conexiunea prin USB cu setarile primite de la provider (IP, netmask, gateway, DNS - practic setarile de la vechea conexiune prin placa de retea. Dati un restart daca vi se cere. In acest moment ar trebui sa aveti internet.
Urmeaza sa legati cele doua calculatoare intre ele folosind cablul crossover. Dupa ce ati facut conexiunea fizica, urmeaza setarile:


Calculatorul 1
(cel cu doua conexiuni): click dreapta pe My Network Places -> Proprieties -> Click dreapta pe conexiunea de retea facuta antrior prin USB -> Proprieties -> va duceti in tabul "Advanced", bifati acolo "Allow other network users to connect through this computer's internet connection" si debifati "Allow other network users to control or disable the shared internet connection". Confirmati cu OK si dati restart daca vi se cere.

Calculatorul 2
: click dreapta pe My Network Places -> Proprieties -> Click dreapta pe conexiunea de retea -> Proprieties -> in fereastra care se deschide cautati "Internet Protocol (TCP/IP), dati dublu click pe el dupa care introduceti urmatoarele date: IP: 192.168.0.2, Netmask: 255.255.255.0, Gateway: 192.168.0.1, DNS: cele date de privider. Confirmati cu OK si dati restart daca vi se cere. Asigurati-va ca aveti setat acelasi Workgroup la ambele calculatoare.

2.2 Pentru cei care care au 2 placi de retea pe unul din calculatoare, procedati astfel:
Mai adaugati o placa de retea la primul calculator (asta in cazul in care nu ati facut-o deja sau poate calculatorul are 2 placi de retea onboard). In acest moment ar trebui sa aveti 2 conexiuni: una configurata pentru internet si cealalta neflosita. Pentru a va usura munca va recomand sa redenumiti conexiunile in "Internet" si "Local" (dupa scopul in care e folosita fiecare). Luati un cablu de retea crossover si conectati cele doua calculatoare intre ele.

Calculatorul 1 (cel cu doua conexiuni): click dreapta pe My Network Places -> Proprieties -> Click dreapta pe conexiunea de internet (cea prin care intra internetul) -> Proprieties -> va duceti in tabul "Advanced", bifati acolo "Allow other network users to connect through this computer's internet connection" si debifati "Allow other network users to control or disable the shared internet connection". Confirmati cu OK si dati restart daca vi se cere.

Calculatorul 2
: click dreapta pe My Network Places -> Proprieties -> Click dreapta pe conexiunea de retea -> Proprieties -> in fereastra care se deschide cautati "Internet Protocol (TCP/IP), dati dublu click pe el dupa care introduceti urmatoarele date: IP: 192.168.0.2, Netmask: 255.255.255.0, Gateway: 192.168.0.1, DNS: cele date de privider. Confirmati cu OK si dati restart daca vi se cere. Asigurati-va ca aveti setat acelasi Workgroup la ambele calculatoare.

Spor la treaba!

Produse

Retelistica cupruRetelistica WirelessComunicatii si telefonieMedii de stocareComponente PCMultimediaPerifericeElectronice si electrocasniceBaterii si AcumulatoriBiroticaConsumabile (Ink & Toner)Incarcatoare si alimentatoareAccesorii Auto Moto

Alege producatoriVotati in Top100 Linkuri