Samsung dezvaluie primele carduri de memorie UFS din lume - succesorul microSD

Posted by admin 16.08.2016 0 Comment(s)

Ce vine după carduri microSD pentru stocare amovibil? Samsung are răspunsul: UFS. Compania a anuntat astazi  primele carduri UFS de memorie (Universal Flash Storage), oferind o capacitate de stocare, de 32, 64, 128, sau 256 de gigabytes, dar si performanță , care pur și simplu spulbere vechile formate microSD, SD, MMC si altele.

Cardurile UFS au viteze secvențiale de citire de până la 530 megabiți pe secundă - de cinci ori mai rapid decât cele mai bune carduri microSD. Asta înseamnă că citeste un film full HD de 5 GB, în aproximativ 10 secunde, spune Samsung, comparativ cu un card microSD UHS-1, care gestionează același film în aproximativ 50 de secunde.

Viteze de scriere sunt , de asemenea, semnificativ îmbunătățite, cu rate de până la 170 MB / s. Asta e aproape dublu fata de performanta dintre cele mai rapide foarmate microSDs (acest card SanDisk Extreme Pro, de exemplu, are  scrie viteze de până la 100 MB / s), dar de șapte sau opt ori mai rapid decât cardurile  recomandate pentru non-profesioniști.

Samsung spune ca toată această putere este necesară pentru a ține pasul cu abundența de secvențe video de înaltă rezoluție fiind generate de dispozitive smartphone, camere de acțiune, drone, aparate foto 360 de grade. Dar , în timp ce noul standard UFS a apărut ca memorie încorporata în câteva dispozitive ( în special Samsung Galaxy S6 și S6 Edge), nu există produse care acceptă încă cardurile de stocare amovibil UFS.

Și , în timp ce designul de carduri arată similar din față, după cum se poate vedea din fotografia de mai sus, configurația pinilor de pe partea din spate este non-compatibil cu cititoarele existente. Prețul și disponibilitatea vor fi anuntate in curand,  întimp ce UFS ar putea fi clar succesorul formatelor utilizate în cardurile microSD, foaia de parcurs pentru modul în care acesta ajung de fapt în mâinile consumatorilor este mai puțin clară.

Cu toate acestea, în cazul în care vreo companie tech va fi dornica sa implementeze carduri UFS amovibile, probabil o să fie Samsung. Tineti degetele încrucișate pentru următoarele smartphone-uri Galaxy.

Etichete: card ufs

Write a Comment

Loading...